pondělí 15. února 2016

Šaty z pánské košile

Nevím jak vy, ale já nosím nápad v hlavě hodně dlouho, než ho zrealizuju. Dávám tomu čas, aby se vyvíjel, jako tyhle šaty. Původně měly vypadat jinak, ale tohle je mnohem lepší. A navíc jsem u toho zrecyklovala hned dvě věci! Úplet, který byl kdysi sukně, pak šaty nebo vesta a teď je z něho vrchní díl šatů. Dále pánskou košili z jemného manžestru v barvě, která se mi opravdu moc líbí. Košile stála jen 30 kč, ale taky čas, než jsem ji našla! I věc, kterou stejně rozstříháte, musíte v sekáči občas dlouho hledat. Nesmí mít fleky, díry, vyšoupaná místa, vybledlou barvu, apod.



Zde je obrázek, jak jsem košili vlastně rozstříhala, aby šaty vznikly.


Jak můžete vidět, úplet jsem uprostřed vepředu rozstřihla a všila část košile s knoflíky. Vrchní část byla žel na poprvé moc dlouhá, špatně jsem si to rozměřila. Na parání jsem byla moc líná, tak jsem pas prostě znovu rozstřihla, i když zapínání už bylo našité. Zkrátila jsem z úpletu co bylo třeba a znovu pas našila i se zbytkem zapínání. Ze mě si příklad rozhodně neberte;-)


2 komentáře:

  1. Díky za super návod, inspirovalo mě to natolik, že jsem si přes https://www.onlinesekac.cz/ objednala pár starších košil s tím, že se je pokusím přešít podobně jako ty. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám, že jste si našli čas pro komentář na můj blog!