neděle 9. července 2017

Jak použít háčkování k prodloužení oblečení

Sice jsem neobjevila Ameriku, ale objevila jsem pro sebe další funkci háčkování-prodloužení oděvu. Díky háčkování se dá vytvořit krásný lem na svetru, tričku, na výstřihu, rukávech. Rukávy můžete taky doháčkovat na tílku s úzkými ramínky. Vyzkoušela jsem to na svých šatech, které jsem koupila z druhé ruky, ale nenosila, protože byly na mě moc krátké. Chci se svobodně hýbat bez strachu, že mi někdo kouká pod sukni;-)
Na lemu se první našije nití nebo přízí k háčkování s tlustou jehlou steh, na které se dá navázat háčkováním. Učila jsem se to pomocí tohoto videa:

Na lem svých šatů jsem použila stejný postup jako ve videu, akorát jsem nezkracovala vzdálenosti mezi oky, ale pokračovala stále stejně. Mezi dvě barvy jsem navíc vložila krajku.





Pár hodin to dalo, dělala jsem to po večerech. Původně jsem chtěla šaty prodloužit našitím látky, ale nemohla jsem ve svých zbytcích sehnat dostatečný rozměr, šaty mají totiž téměř kolovou sukni a nová se mi kupovat nechtěla. Prodloužení háčkováním mě stálo na materiálu cca 70 kč za bavlněnou přízi. Krajku jsem dostala zadarmo od mámy, která se zbavovala zbytků ze svého šitíčka a práci nepočítám, je to pro mě zábava a terapie.

Použila jsem přízi, kterou lze prát v pračce, šaty tak můžu prát s ostatním oblečením. Pouze si musím dávat pozor na prádlo se zipy, aby mi nevytahaly oka. Háčkované oblečení se dá prát bezpečně ve starém potahu na polštář nebo speciální síťce na jemné prádlo.

2 komentáře:

  1. Evi, skvělý nápad a nádherné provedení. A geniální. Mám několik krásných kousků, které jsou pro mne nenositelné(krátká sukně, velký výstřih..), takže hurá na ně, abych je mohla nosit.
    Díky moc a krásné letní dny ti přeji.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, taky už hledám, co dalšího bych upravila

      Vymazat

Děkuji Vám, že jste si našli čas pro komentář na můj blog!