středa 21. května 2014

Šaty - ze dvou jeden:)

Kamarádka mi jednou dala šaty, zda bych je nevyužila. To víte, že využila!:-)
Ze starých šatů a zbytku černé látky jsem vytvořila nové moderní dvoubarevné šaty. 

               



Protože šaty nebyly vypasované a příliš dlouhé, roztřihla jsem je, pas ušila z černé látky a nad pasem a pod ním ušila záševky. Nejtěžší část byla přišít skrytý zip. 
Napoprvé jsem ušila záševky moc těsné, ale zjistila jsem to naštěstí než jsem přišila zip. Takže vypárat a znovu odměřit a šít. To se asi stává každé švadlence;)






Pak jsem musela rozpárat asi 20 cm bočního švu kvůli vsazení zipu.





Šaty mě stály jen čas a 20 kč za zip (nevím kolik za nit...) Ale kolik času strávíte než si v obchodě vyberete přesně padnoucí šaty, které Vám sluší?

 Výhoda je, že mi není líto znovu do takových šatů střihnout a dál je upravit. Až se mi přestane líbit třeba styl ramínek, přešiju je. Nových šatů z obchodu by mi bylo líto... 










3 komentáře:

  1. Jsi šikovná, šaty Ti moc sluší. A máš krásný blog, děsně se mi líbí takovéhle přešívání, škoda, že mám obě ruce levé :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Váš blog jsem objevila nedávno. Hned jsem ho celý pročetla a obdivovala Vaše nápady a šikovné ruce. Spolu s dalšími blogy jste mi byla velikou inspirací a pustila jsem se taky do recyklace starého oblečení. Moc děkuji za "pošťouchnutí", když jsem u Vás viděla, že to jde, přestala jsem se bát a šla do toho :-) Jen pište dál, moc se těším na další nápady a fandím Vám!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám, že jste si našli čas pro komentář na můj blog!